Hypotheekinstellingen en duurzaamheid

Hypotheekinstellingen leveren met hun maatschappelijke betrokkenheid een bijdrage aan een duurzame samenleving. Er is aandacht voor productontwikkeling, klimaat – en schuldenproblematiek en gerichte acties. Onderstaand zijn onderwerpen samengevat en gekoppeld aan wat op internet bij de hypotheekinstelling te vinden is. De 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld, vormen de leidraad voor onderstaand overzicht.

financiële instellingover de hypotheek milieu en klimaatschuldhulp en sociaal betrokkenwelzijn en gezondheidandere MVO activiteitenduurzaam beleggen
ABNAMROGaat u verhuizen of verbouwen? Dat is vaak een goed moment om uw huis energiezuinig te maken.Heeft uw huis duurzame mogelijkheden? Doe hier de Energie Bespaarcheck.Hoe zorgt u dat u financieel fit blijft?Sponsoring versnelt gelijke kansenBij ABN AMRO hebben we een duidelijke purpose: Banking for better, for generations to come.
acier FinancieringenDe tabel hieronder betreft de vaste en variabele rentetarieven van acier Financieringen voor eigen woning hypotheken.acier Financieringen is onderdeel van Achmea. Samen met Stichting Buitenfonds en Staatsbosbeheer verzorgt Achmea de dienst ‘Doneer een boom voor Achmea bossen’.acier Financieringen is onderdeel van Achmea. Achmea is founding partner van SchuldenlabNLacier Financieringen is onderdeel van Achmea. Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving (SASS) financiert projecten gericht op voorlichting, preventie, onderzoek of behandeling van slachtoffers.acier Financieringen is onderdeel van Achmea. Met de kennis, kunde, ervaring en netwerken van onze 14.000 medewerkers kan er zovéél maatschappelijke impact gecreëerd worden!Wij zijn onderdeel van Achmea Bank. Onze missie, strategie en identiteit zijn daarom sterk verweven met Achmea
AegonVerduurzamen, je hoort het overal. En eigenlijk lijkt dat je ook wel wat, die lagere energielasten. Maar die investering… die houdt je tegen. Nergens voor nodig! Waarom niet? Lees het hier!Soms zit het financieel even tegen. Wij helpen jou!Als sponsor ondersteunen we initiatieven en organisaties op het gebied van sport, cultuur en maatschappij. Dat doen we al veertig jaar. We kijken bij onze beleggingen nadrukkelijk naar milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur (ESG). 
AllianzZo comfortabel als je huis is, zo aangenaam moet je hypotheek ook zijn. Het beleid is in handen van Allianz Worlwide.com. Zie hier de aanpak.Het beleid is in handen van Allianz Worlwide.com. Zie hier de maatschappelijke aanpak..Allianz is worldwide paralympic partnerVerantwoord beleggen en verzekeren
ArgentaEen hypotheek bij Argenta heeft scherpe rentes en duidelijke voorwaarden. Dat doen we door:Duurzaamheid betekent zorgen voor mens, milieu en maatschappij  Duurzaamheid. Lang voor het een modewoord werd, was de term al geïntegreerd in de werking van Argenta. 
financiële instelling over de hypotheek milieu en klimaat schuldhulp en sociaal betrokken welzijn en gezondheid andere MVO activiteiten duurzaam beleggen
ASN BankWil je een hypotheek bij een duurzame bank afsluiten? Of je nieuwe woning verduurzamen?Wij vinden het belangrijk er maximaal aan bij te dragen dat uitstoot van broeikasgassen, waaronder CO2, vermindert Wij maken ons sterk voor mensenrechten. Overal en voor iedereen.ASN Bank neemt sinds 2016 het voortouw om een leefbaar loon voor textielwerkers breed onder de aandacht te brengen.Om onze duurzaamheidsdoelen te halen werken we samen met maatschappelijke partners. Want door samen te werken bereik je meer. Wij kiezen heel bewust waar we wel en niet in beleggen. Onze duurzaamheidsexperts beoordelen alle beleggingen op basis van ons eigen duurzaamheidsbeleid.
a.s.r. Met de Verduurzamingshypotheek van a.s.r. leen je voordelig geld voor energiebesparende maatregelen bij  je a.s.r. hypotheek.Duurzaam ondernemen. Bij alles wat we doen, denken we na over de vraag of dit houdbaar is voor de toekomst. a.s.r. foundation initieert projecten rondom financiële zelfredzaamheid.a.s.r. draagt cultureel en maatschappelijk erfgoed een warm hart toe.Duurzaam beleggen voor een verantwoord rendement
Attens HypothekenAttens Hypotheken daagt u uit uw woning te verduurzamenZoals samengevat bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW).Zoals samengevat bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW).Zoals samengevat bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW).Zoals samengevat bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW).De hypotheken die Attens verstrekt, komen uit het Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW).
bijBouwebijBouwe werkt samen met een duurzaamheidspartner om consumenten inzicht te geven in de mogelijkheden om de woning te verduurzamen.bijBouwe is een merk van Dynamic Credit, die als missie heeft om een bijdrage te leveren aan een duurzame en welvarende samenleving door middel van slimme financiële oplossingen aan te bieden. Ook werken wij in een klimaatneutraal pand en reizen collega’s alleen naar kantoor met de trein of elektrische auto’s.Werknemers van bijBouwe zijn vrijwilliger bij Stichting LEF, die MBO-leerlingen helpt verantwoordelijk met geld om te gaan.Door de mysterie rondom het hypotheekproces weg te nemen proberen we onnodige stress bij consumenten weg te halen, en hen te helpen bij het maken van bewuste keuzes rondom hun hypotheek.Wij werken aan financiële inclusiviteit in Nederland door het bestaande gat tussen hypotheekinvesteringen en hypotheekleningen kleiner te maken, en op die manier betaalbare hypotheken toegankelijker te maken.Dynamic Credit, het moederbedrijf van bijBouwe, heeft in 2018 de Principes van Verantwoorde Investeringen van de Verenigde Naties ondertekend, waarin we beloven in al onze bedrijfsvoering duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid na te streven.
BLG WonenWij vinden dat je moet kunnen wonen zoals bij jou past. Zonder zorgen over geld of over later. Wil je energie besparen en duurzamer wonen? In dit stappenplan vind je alles waar je aan moet denken als je jouw huis wilt verduurzamen.Denk je dat je (binnenkort) je hypotheek niet meer kunt betalen? Dan is het goed om direct actie te ondernemen. Neem dan contact op met onze financiële coach.Hoe het splitsen van ééngezinswoningen kan bijdragen aan welzijn.Het jaarlijkse WoonDebat maakt de woonproblematiek en oplossingen hiervoor bespreekbaar.BLG is onderdeel van de Volksbank. De Volksbank heeft de tien uitgangspunten van het UN Global Compact ondertekend en wij houden ons aan de standaarden van de International Labour Organization (ILO) en OESO.
financiële instelling over de hypotheek milieu en klimaat schuldhulp en sociaal betrokken welzijn en gezondheid andere MVO activiteiten duurzaam beleggen
Bunq Easy MortgagesOntdek de hypotheek die het best bij u pastSamen met Eden Reforestation Projects planten we voor elke € 100 die een rekeninghouder uitgeeft een boom bij een van onze herbebossingsprojecten in Kenia & Madagaskar.Oprichter en CEO van bunq, Ali Niknam, heeft medio 2022 de People for People Foundation opgericht om zoveel mogelijk mensen in veiligheid te brengen.Onze groene impactBunq is ontstaan uit de wens om het leven makkelijker te maken. Je krijgt van ons de vrijheid om tijd, geld en CO2 te besparen, zodat we samen een betere toekomst kunnen creëren.In het Klimaatrapport is het beleid over duurzaam beleggen vastgelegd.
Centraal Beheer Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verduurzamen. Het is goed voor het klimaat, het kan kosten besparen én het zorgt voor meer wooncomfort.Centraal Beheer is onderdeel van Achmea. Samen met Stichting Buitenfonds en Staatsbosbeheer verzorgt Achmea de dienst ‘Doneer een boom voor Achmea bossen’.Centraal Beheer is onderdeel van Achmea. Achmea is founding partner van SchuldenlabNLCentraal Beheer is onderdeel van Achmea. Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving (SASS) financiert projecten gericht op voorlichting, preventie, onderzoek of behandeling van slachtoffers.Centraal Beheer is sponsor van de Midwinter Marathon in Apeldoorn.Wij zijn onderdeel van Achmea Bank. Onze missie, strategie en identiteit zijn daarom sterk verweven met Achmea
Clarian WonenClarian Wonen is de partij voor mensen die beginnen aan de volgende fase in hun leven.Je kunt je huis op allerlei manieren energiezuiniger maken. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor je energierekening.Verwacht of heb je problemen met het betalen van je hypotheek? Blijf er dan niet alleen mee rondlopen, neem contact met ons op.Welzijn en gezondheid heeft onze volle aandacht. Meer informatie volgt.MVO heeft onze volle aandacht. Meer informatie volgt.Het geld van Clarian Wonen komt van betalingsvormen waarin investeerders kunnen deelnemen.
FloriusInvesteren in een energiezuinig huisMet het klimaatbos draagt Florius bij aan biodiversiteit   Florius is onderdeel van ABNAMRO. Duurzaam beleggen heeft daar alle aandacht.
Groene Hart
Hypotheken
Er is een manier om een lagere rente te krijgen: verduurzamen! Meld het bij je adviseur, als je het energielabel van je huis met twee stappen verbetert. Ook dan verlagen we de rente.De administratie van Groene Hart Hypotheken wordt verzorgd door mensen van Tulp. Tulp Groep coördineert ook een duurzame herkomst van de hypotheekgelden.
HandelsbankenBekijk onze actuele rentetarieven en historische rentetarieven van de Woninghypotheek, Extra Woninghypotheek en de VastgoedhypotheekWat zijn onze ambities bij klimaatneutraliteit? De klimaatdoelstelling van Handelsbanken is zo snel mogelijk, maar uiterlijk in 2040, netto nul uitstoot van broeikasgassen. In Amsterdam en Rotterdam zetten onze kantoren zich in voor het welzijn van zieke kinderen. Lees hier over onze betrokkenheid bij het Ronald McDonald Huis en bij de Sophia Lichtjestocht.Bij Handelsbanken Nederland geloven we in de kracht van lokale betrokkenheid en met kantoren verspreid door heel Nederland zijn we altijd dichtbij. Onze initiatieven en activiteiten vindt u hier.Het Duurzaamheidsverslag beschrijft jaarlijks hoe we bij Handelsbanken zijn omgegaan met onze belangrijkste duurzaamheidsthema’s. Lees hier de meest actuele informatie.
financiële instelling over de hypotheek milieu en klimaat schuldhulp en sociaal betrokken welzijn en gezondheid andere MVO activiteiten duurzaam beleggen
Holland WoontHollandWoont is er voor verstandige Nederlanders die op zoek zijn naar een hypotheek zonder fratsen. Geen complexe product of moeilijke teksten, maar gewoon een voordelige en goede NHG-hypotheek.Groen is goed voor de natuur, jouw woonplezier en je maandlasten. Bekijk hoe je extra kunt lenen om je huis te verduurzamen.Voorzie je betalingsproblemen? Wacht niet tot het te laat is, maar neem zo snel mogelijk contact met ons op. Dan kijken we samen wat je opties zijn. Wij willen dat jij lekker kunt blijven wonen.Het heeft onze volle aandacht. Meer hierover volgt.Wij steunen Habitat. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten op een verantwoorde, prettige en veilige manier wonen. Helaas zijn er landen in de wereld waarbij een veilig huis, goed drinkwater en hygiëne niet vanzelfsprekend zijn. Wij dragen ons steentje bij. Doe je ook mee?Het geld van een HollandWoont hypotheek komt van binnenlandse en buitenlandse investeerders. Uiteraard selecteren wij investeerders heel zorgvuldig.
HypotrustBen jij op zoek naar een nieuwe hypotheek? Dan ben je ons ongetwijfeld al eens tegengekomen. Wij zijn in 1993 begonnen met het aanbieden betrouwbare en bewezen hypotheken onder de naam Hypotrust en op dit moment hebben wij meer dan 100.000 actieve klanten. Toch zijn we geen echte bank en ook geen adviseur. Hoe zit dat dan?Duurzaamheid en energiezuinigheid worden steeds belangrijker. Wil jij jouw woning verbouwen en je huis gelijk een stuk energiezuiniger maken? Hypotrust biedt aantrekkelijke mogelijkheden.Verschillende oorzaken kunnen ervoor zorgen dat je financiële situatie verandert. Soms betekent dit dat het betalen van je woonlasten lastig gaat. Ook dan staat Hypotrust voor je klaar. Samen zoeken we naar een passende oplossing.Welzijn en gezondheid is een onderwerp dat hoog op de agenda staat bij Hypotrust.Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft onze volle aandacht. Meer informatie volgt.Samen met Nederlandse of buitenlandse banken en verzekeraars creëren wij hypotheken die wij aanbieden op de Nederlandse markt. Zij leveren het geld en wij maken het product en zorgen ervoor dat het voor jou beschikbaar is. Alle geldverstrekkers achter onze hypotheken hebben elk hun eigen duurzaamheidsbeleid.
Impact HypothekenWoningen die energiezuiniger en dus duurzamer worden gemaakt, moeten een beloning krijgen. De voordelen van een groene tuin.Impact Hypotheken wil bijdragen in het behalen van de Klimaatdoelstellingen. Lees hier wat we allemaal doen om onze eigen doelen op het gebied van Environmental (het Milieu), Social (Maatschappij) en Governance (Behoorlijk bestuur) te behalen.
INGEnergie besparen is goed voor je portemonnee en het milieu. Wij noemen dat klimaatwinst.Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van onze tijd.Voorkom een schuldenmoerasCultuur verrijkt mensen, sport verbindt en van natuur krijg je energie.Als grote bank die aanwezig is in meer dan 40 landen, dragen we direct en indirect bij aan alle SDG’s via de klanten en projecten die we financieren. 
IQWOONl(!) Let op, per 1 mei 2023 is IQWOON niet meer aan te vragen voor nieuwe klanten. Klanten met een IQWOON-hypotheek maken gebruik van Conneqt Mortgage Distribution. Met energiebesparende maatregelen maak je je huis duurzamer én je verlaagt er je energierekening mee.Heb of verwacht je problemen met het betalen van je hypotheek? Wacht dan niet tot de problemen groter worden. Neem contact, we denken graag met je mee.Welzijn en gezondheid heeft onze volle aandacht. Meer informatie volgt. MVO heeft onze volle aandacht. Meer informatie volgt.(DMPM) treedt op namens de investeerder achter IQWOON. En bewaakt het risico en resultaat voor de investeerder.
financiële instelling over de hypotheek milieu en klimaat schuldhulp en sociaal betrokken welzijn en gezondheid andere MVO activiteiten duurzaam beleggen
Lloyds BankBij ons krijgt u meer dan alleen een aantrekkelijke rente. Zoals eerlijke voorwaarden, persoonlijk contact met onze eigen specialisten en andere voordelen.Een groene toekomst vraagt om nieuwe manieren van leven, werken en investeren. Als bank kunnen wij hier een belangrijke bijdrage aan leveren.Wij helpen u, ook als het even tegenzit.
Lloyds Bank steunt Changers. Voor kilometers die werknemers wandelen, worden bomen geplant. Hiermee bevorderen we onze gezondheid én dragen we bij aan een beter milieu.
In ons investeringsbeleid houden wij rekening met onze impact op het milieu. En met mensenrechten.
LOT hypothekenWeet jij al wat je kunt doen om je woning te verduurzamen? En welk voordeel wij bieden op de duurzaamheidshypotheek? Kijk hier verder voor 0,15% korting bij label AVoor iedere Lot duurzaamheids- hypotheek die wordt afgesloten, planten wij 2 bomen via de organisatie Trees for all. Villa Pardoes biedt Nederlandse gezinnen met een ernstig ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een unieke vakantiebeleving aan. LOT sponsort Villa Pardoes, zodat 6 gezinnen kunnen genieten van een sprookjesachtige vakantie.Lot-hypotheken is een dochterbedrijf van NIBC Bank. NIBC publiceert toelichtingen in lijn met de SFDR-vereisten. 
Merius HypothekenMerius Hypotheken biedt een scherpe hypotheekrente.Wij sponsoren jeugdsportteamsMerius Hypotheken is een hypotheekmerk van Ingage. Verantwoordelijkheden zijn verankerd in het ESG-beleid.
MoneyouJe huis verduurzamen? Bekijk de mogelijkheden bij onze hypotheken. Moneyou is een onderneming van ABN AMRO. Er geldt een duidelijke purpose: Banking for better, for generations to come.
Munt HypothekenMijn woning verduurzamenOnze doelstelling is om de footprint van alle MUNT Hypotheken samen met u CO2-neutraal te maken. Het MUNT Bos is een feit!MUNT Hypotheken wil dat u zorgeloos woont, ook als het financieel tegenzit. Neem bij financiële tegenslag contact op met ons speciale team. Wij helpen u graag.   Munt Hypotheken is al meerdere jaren sponsor van het Centraal Museum en onze fondsbeheerder DMFCO sponsort het  Rietveld Schröderhuis.Onze financiële middelen om hypotheken te verstrekken worden beheerd door Dutch Mortgage Funding Company (DMFCO). DMFCO publiceert in het niet financieel jaarverslag het ESG-beleid.
Nationale NederlandenKoopt of herfinanciert u een woning waarin u ook energiebesparende maatregelen gaat verbouwen?Energiezuinig wonen is goed voor het milieu en uw portemonnee Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de verbetering van het financieel welzijn van Nederlanders. Wist je dat het klimaat in je woning ook grote invloed heeft op je gezondheid?Sponsoring van Nationale Nederlanden richt zich op sport, kunst en cultuur.Als leider in actief beleggen met een duurzame focus, biedt NN IP oplossingen die beleggingscategorieën, regio’s en stijlen omvatten
Neo HypothekenOver hypotheken kun je ingewikkeld doen, maar wij houden het graag simpel. Zodat jij zelf je hypotheek kunt afsluiten, helemaal online.Neo Hypotheken is medio 2023 in Nederland gestart met het aanbieden van hypotheken. Beleid voor duurzaamheid heeft aandacht.Neo Hypotheken is medio 2023 in Nederland gestart met het aanbieden van hypotheken. Beleid voor duurzaamheid heeft aandacht.Neo Hypotheken is medio 2023 in Nederland gestart met het aanbieden van hypotheken. Beleid voor duurzaamheid heeft aandacht.Neo Hypotheken is medio 2023 in Nederland gestart met het aanbieden van hypotheken. Beleid voor duurzaamheid heeft aandacht.Neo Hypotheken is een dochteronderneming van de Duitse N26 Bank AG.
NIBC DirectNIBC Direct heeft een depot voor energiebesparende en duurzame oplossingen.Om onze directe impact op het milieu te beheren, hebben wij een duurzaam milieuprogramma opgezet.Om de komende jaren verder te bouwen aan onze duurzaamheid, hebben we ons gefocust op vier kerngebieden: vertrouwen en integriteit, mens, milieu en samenleving.Om de komende jaren verder te bouwen aan onze duurzaamheid, hebben we ons gefocust op vier kerngebieden: vertrouwen en integriteit, mens, milieu en samenleving.NIBC publiceert toelichtingen in lijn met de SFDR-vereisten, waaronder een Principle Adverse Impact (PAI)-verklaring. 
financiële instelling over de hypotheek milieu en klimaat schuldhulp en sociaal betrokken welzijn en gezondheid andere MVO activiteiten duurzaam beleggen
Obvion HypothekenOnze actuele hypotheekrente vind je hier. Kies zelf in de rechterkolom of je de tarieven met of zonder duurzaamheidskorting wilt zien.  Obvionrun 2023 groot succesBij het aantrekken van investeerders voor de financiering van onze hypotheken kijken we ook naar de duurzaamheid.
Philips Pensioenfonds HypothekenActuele rentetarieven woninghypotheken.De werkzaamheden voor het totale vermogensbeheer van Philips, waaronder het beheer van de hypotheekportefeuille, hebben wij uitbesteed aan BlackRock.
RabobankDe Rabo Groenhypotheek is een lening die bedoeld is voor het kopen van een duurzaam gebouwde nieuwbouwwoning met een Groenverklaring.Rabobank werkt samen met klanten en partners aan oplossingen rondom het thema klimaatverandering, dit bevat ook een Klimaatprogramma. De Rabobank ontwikkelde samen met andere banken en maatschappelijke partners één werkwijze voor de schuldhulpverlening in heel Nederland.Langer zelfstandig wonen. Veel mensen vinden het fijn om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Informatie is te vinden op https://www.ikwoonleefzorg.nl/De Rabobank participeert in de samenleving door middel van stimulering en sponsoring.Rabobank staat achter de klimaatdoelstellingen en integreert duurzaamheid in haar processen en diensten. Zo ook bij beleggen.
RegioBankActuele hypotheekrente. Er zijn meerdere factoren die de hypotheekrente bepalen.Bekijk onze tips om uw woning te verbeteren en te verduurzamen. Gratis workshop Held met je geld. Kinderen tussen 7 en 13 jaar zijn van harte uitgenodigd. Ouders zijn ook welkom.Samen voor de buurt.RegioBank en het Oranje Fonds laten het hart van uw buurt weer kloppen. Dat doen we door een bijdrage te leveren aan de vitaliteit van dorpen en kleine steden.RegioBank is onderdeel van de Volksbank. De Volksbank heeft de tien uitgangspunten van het UN Global Compact ondertekend en wij houden ons aan de standaarden van de International Labour Organization (ILO) en OESO.
RNHBWij zijn er voor iedereen die wil beleggen in vastgoed. Hier vindt u een overzicht van onze rentetarieven.De RNHB Verduurzaamhypotheek is een nieuw product waarmee we het verduurzamen van vastgoed aantrekkelijker willen maken.RNHB sluit zich aan bij het Partnership for Carbon Accounting Financials.
Robuust HypothekenEen solide hypotheek, met krachtige voorwaarden en een realistische kijk op
wonen. Sterk geregeld voor nu en later. Zie hier ons aanbod
Als jij je huis wil verduurzamen, biedt Robuust jou een aantrekkelijke regeling aan.Hulp bij betalingsproblemen van je hypotheekDit onderwerp staat hoog op de agenda bij Robuust Hypotheken, meer informatie volgt.MVO heeft onze volle aandacht. Meer informatie volgt. Voor het beschikbaar stellen van het geld voor hypotheek werkt Robuust Hypotheken samen met Aegon
financiële instelling over de hypotheek milieu en klimaat schuldhulp en sociaal betrokken welzijn en gezondheid andere MVO activiteiten duurzaam beleggen
SNSHier vind je de actuele, vaste hypotheekrentes van een SNS Hypotheek. Je wilt duurzaam en energiezuinig gaan wonen? Slim, want daardoor kan je energierekening omlaag en help je het milieu.De SNS is aangesloten bij de NSR. De Nederlandse Schuldhulproute (NSR) is één weg naar passende schuldhulp, voor alle mensen in Nederland. Via de Volksbank ondersteunen wij vrijwilligerswerk met onze andere bankmerken ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen.Kunst & Cultuur en Jongeren & Maatschappij hebben via het moederbedrijf Volksbank aandacht.SNS is onderdeel van de Volksbank. De Volksbank heeft de tien uitgangspunten van het UN Global Compact ondertekend en wij houden ons aan de standaarden van de International Labour Organization (ILO) en OESO.
Syntrus AchmeaOnze rente. U vindt hier ook informatie over wat er gebeurt als uw rentevast-periode afloopt en wat het Jaarlijks Kostenpercentage is.Syntrus Achmea is onderdeel van Achmea. Samen met Stichting Buitenfonds en Staatsbosbeheer verzorgt Achmea de dienst ‘Doneer een boom voor Achmea bossen’.Syntrus Achmea is onderdeel van Achmea. Achmea is founding partner van SchuldenlabNLSyntrus Achmea is onderdeel van Achmea. Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving (SASS) financiert projecten gericht op voorlichting, preventie, onderzoek of behandeling van slachtoffers.Syntrus Achmea is onderdeel van Achmea. Met de kennis, kunde, ervaring en netwerken van onze 14.000 medewerkers kan er zovéél maatschappelijke impact gecreëerd worden!Syntrus Achmea kiest voor duurzame investeringen met financieel én maatschappelijk rendement. Een goed beleid op het gebied van ESG (Environmental, Social en Governance) is daarbij onmisbaar.
Tellius (Syntrus Achmea)Geen actieve aanbieder. Zie hier de tarieven voor bestaande hypotheken.Tellius Hypotheken is initiatief van Syntrus AchmeaTellius Hypotheken is initiatief van Syntrus AchmeaTellius Hypotheken is initiatief van Syntrus AchmeaTellius Hypotheken is initiatief van Syntrus AchmeaWij zijn onderdeel van Achmea. Onze missie, strategie en identiteit zijn daarom sterk verweven met Achmea
TRIODOS BankHoe zuiniger je huis, hoe lager de hypotheekrente. Bekijk de tabel met onze actuele hypotheekrente.Innovatieve ondernemers uit de Triodos-community dragen bij aan een beter klimaat.We leven in een wereld waar de kansenongelijkheid stijgt. Hoe kunnen we dat veranderen? Hoe gaan we naar een nieuw voedselsysteem, dat goed is voor milieu, bodem en biodiversiteit. Waarbij iedereen in de productieketen een eerlijk loon verdient en dat ervoor zorgt dat we duurzamer en gezonder gaan eten. We investeren met jouw geld in ondernemers die zelf ook een financieel transparante organisatie hebbenDuurzaamheidsdoel van Triodos Fondsbeheer
tulp hypothekenWe bieden voor iedereen een passende hypotheek door onze ruime voorwaarden. Ook voor verduurzamen.We bieden diverse mogelijkheden bij verduurzamenWe denken mee bij eventuele achterstandenWe zijn graag goed voor onze klanten met onze voorwaarden en klantgerichtheid, werken prettig samen met onafhankelijk intermediair én zijn goed voor ons personeel zodat we plezierig en gezond ons werk kunnen doenTulp verstrekt hypotheken om prettig wonen mogelijk te maken. Habitat for Humanity doet dit ook voor mensen in minder welvarende gebieden ook, daarom steunen wij deze stichtingTulp werkt samen met diverse internationale investeerders, die oog hebben voor duurzaamheid m.b.t. hun investeringen
Van LanschotHypotheektarieven en arrangementenVan Lanschot GroenhypotheekGoed doen: vermogen in dienst van de maatschappij (Kennis en inspiratie).Ons cultureel en maatschappelijk vermogen. (Kennis en inspiratie)Wij werken sinds 2015 samen met het Van Gogh Museum en in 2019 zijn we hoofdpartner geworden.Met Kempen als assetmanager hebben we ons eigen innovatiecentrum.
financiële instelling over de hypotheek milieu en klimaat schuldhulp en sociaal betrokken welzijn en gezondheid andere MVO activiteiten duurzaam beleggen
Venn HypothekenBij Venn Hypotheken krijg je een scherpe hypotheekrente.Bij bieden inzicht in mogelijkheden om duurzamer te wonen en geven duidelijkheid over de financiering ervan. Hier vindt u ons verhaal.Wij staan voor jouw persoonlijke belangen, ook als je het moeilijk hebt. Lees hier over onze betrokkenheid.We zijn enorm trots dat we ons sponsor mogen noemen van Stichting SheltersuitDoorlopend schenken wij aandacht aan de mate van onze CO2 uitstoot. Wij koesteren ons CO2-certificaat.Wij zijn onderdeel van NN Investment Partners. Op de website van NN IP kan je meer lezen over verantwoord beleggen.
Vista HypothekenBij een nieuwbouwwoning of een bestaande woning met een geldig en geregistreerd energielabel A geeft Vista Energielabel-A rentekorting, conform voorwaarden is dit ook mogelijk tijdens de looptijd van de lening. De korting wordt eenmalig verleend tot het einde van de rentevaste periode. Klanten en adviseurs kunnen bij onze Duurzaamheidsdesk terecht voor alle vragen rondom duurzaamheid en energiebesparende maatregelen. Doelstelling is om de CO2 uitstoot te verminderen, periodiek wordt de CO2-uitstoot van de gefinancierde woningportefeuille gemeten incl. een stappenplan richting 2030 en 2050. Vista is aangesloten bij het Klimaatprogramma en we bewegen onze klanten om labelstappen te maken. Vista helpt haar klanten om de eigen woning met een B t/m G label te verduurzamen. Juist deze doelgroep verdient speciale aandacht.Vista is aangesloten bij Convenant Schakel!, wat onder de NVVK valt (branchevereniging voor minnelijke schuldhulpverlening). In Schakel! zoeken de NVVK en hypotheekverstrekkers de samenwerking op als een gezamenlijke klant financiële problemen heeft, ook als er nog geen betalingsachterstanden of restschulden zijn op de hypotheek.

 
Als 100% dochter van Rabobank is dit onderwerp dat blijvend aandacht heeft. Dit geldt zowel voor klanten als medewerkers.Vista is ambassadeur van Stichting Jarige Job. Deze stichting zet zich in voor kinderen die door armoede geen verjaardag kunnen vieren. De stichting zorgt voor een onvergetelijke verjaardag voor deze kinderen. Vista doneert jaarlijks aan deze stichting.Vista Hypotheken is in april 2018 opgericht door de Rabobank. Gelden komen vanuit institutionele investeerders die willen investeren in duurzame hypotheken.
Woonfonds Over aflosvormen en actuele hypotheekrente Doe hier de duurzaamheidscheck. Een duurzaam huis is altijd een goed idee. Voor het klimaat, meer wooncomfort, een lagere energierekening en voor de waarde van uw huis.Woonfonds is onderdeel van Achmea en daarmee foundingpartner van SchuldenlabNL Woonfonds is onderdeel van Achmea. Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving (SASS) financiert projecten gericht op voorlichting, preventie, onderzoek of behandeling van slachtoffers. Met Woonfonds Doet helpen wij klanten die het goed kunnen gebruiken. Hoe kan dat dan beter dan door fysieke hulp te bieden?Wij zijn onderdeel van Achmea Bank. Onze missie, strategie en identiteit zijn sterk verweven met Achmea
WoonNuWoonnu beloont duurzaam wonen met scherpe tarieven en rentekorting vanaf energielabel B. Woonnu B.V. is een Nederlandse hypotheekaanbieder opgericht in 2020 en is een zelfstandige dochter van Nationale-Nederlanden Bank N.V. (NN Bank). Duurzaam beleggen is in handen van investeringspartners.