Wie is uw hypotheekvergelijker

Is de hypotheekadviseur uw hypotheekvergelijker?

Het vergelijken van hypotheken vereist een hoge mate van deskundigheid en de hypotheekadviseur van dienst zijn. Hypotheekadviseurs zijn bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in het ‘register financiële dienstverleners’ vermeld. Zonder deze registratie is het niet toegestaan hypotheekadvies te geven. Alle hypotheekadviseurs zijn gediplomeerd, voldoen aan permanente educatie en velen hebben bovendien zich met aanvullende hypotheekopleidingen in de materie verdiept.

De hypotheekadviseur overlegt met de klant de persoonlijke situatie. Wat is in het verleden aan de orde geweest, welke wensen zijn er nu en wat zijn de toekomstverwachtingen? Immers, een vergelijking is alleen nuttig als de hypotheekkeuze op maat is gesneden.

Bij het hypotheekadviesgesprek is ook de vraag aan de orde of de klant aandacht heeft voor klimaatverandering. Moet extra geleend worden om de woning te verduurzamen en de energierekening te verlagen? Is korting hypotheekrente mogelijk?

Als de juiste hypotheek is gevonden en het advies is afgerond, dan komt de hypotheekaanvraag bij de hypotheekinstelling (bemiddelen) aan de orde. Bijna als vanzelfsprekend wordt dit ook door de hypotheekadviseur in orde gemaakt. Daarna begeleidt de adviseur de afwikkeling van de hypotheekakte door de notaris en het advieskantoor blijft beschikbaar voor nazorg.

Kortom, de hypotheekadviseur is bij uitstek de hypotheekvergelijker. U vindt hypotheekadvieskantoren op deze website.